Laatste nieuws


Hier vindt u het laatste nieuws van onze school


   04-10-2018

Eerste Tiny Forest nabij Brede School LegmeerOp donderdag 4 oktober 2018 heeft de gemeente Uithoorn met IVN Natuureducatie in de Brede School Legmeer een overeenkomst getekend voor de aanleg van vier Tiny Forests. De aanleg van de Tiny Forests geschiedt op initiatief van Buurtbeheer De Legmeer.

Het eerste Tiny Forest wordt geplant in de directe nabijheid van de Brede School Legmeer. Het bos is geadopteerd door kinderopvang Solidoe, dat is gehuisvest in de Brede School Legmeer.

in aanwezigheid van buurtbewoners en verschillende kinderen van Solidoe plaatsten wethouder Hans Bouma (gemeente Uithoorn0, Petra Schut (IVN), Marga Moeijes (Buurtbeheer De Legmeer) en Monic van Diemen (kinderopvang Solidoe) hun handtekening onder de overeenkomst.

Tiny Forests zijn dichtbegroeide inheemse minibossen ter grootte van een tennisbaan. Kinderen kunnen spelenderwijs leren van de natuur in hun eigen Tiny Forest.  

De Tiny Forests gaan deel uitmaken van het met gelden van het Stichting Leefomgeving Schiphol aan te leggen Legmeerbos. Dat bos  gaat een aaneenschakeling worden van afwisselende gebiedjes met recreatiemogelijkheden en nieuwe natuur in bos, water en open velden.
 
Top